martes, 28 de septiembre de 2010

3.TEXTOS, ARGUMENTS I DEBATS

La coherència: Creiem que aquest text és coherent, perquè compleix totes les normes. Té un títol, una introducció, un desenvolupament, una conclusió i un nom i població de la persona que ho ha escrit.

La cohesió: Aquest text té cohesió ja que està molt ben organitzat i preparat. No fa gaires repeticions, també té substitució lèxica i veiem que per no repetir la mateixa paraula seguidament busca una manera de dir-ho diferent, com per exemple: en lloc de repetir "Pla Territorial Metropolità", ho canvia per "aquest pla".
I també segueix la resta de les normes de la cohesió.

L'adequació: És un text de situació formal ja que forma part d'una notícia de premsa i també està escrit amb un registre formal, perquè fa servir una parla molt culte i especialitzada.

La correcció lingüística: Aquest text està tot correcte, no hem vist cap falta i té una bona escriptura.

martes, 21 de septiembre de 2010

EXERCICI 2: LA VIQUIPÈDIA



Heu de fer una entrada al vostre bloc tot responent les preguntes següents:

1. Heu utilitzat la Viquipèdia? Hi heu fet mai alguna aportació?
  • Sí, l'hem utilitzat per dur a terme activitats escolars.
  • No, no n'hem fet cap.

2. Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?
  • No, no ho sabem.
3. En el següent enllaç hi tens l'ajuda de la Viquipèdia, una de les enciclopèdies col·laboratives més conegudes, on s'explica com funciona. Consulta-la i respon al teu bloc:

a) Qui pot escriure els articles d'una enciclopèdia en paper? I els d'una enciclopèdia col·laborativa?

  • Els d'una enciclopèdia en paper els pot escriure una persona en concret, especialitzada en aquests temes.
  • Els d'una enciclopèdia col·laborativa, com ja diu el propi nom es construeix a partir de la societat que vol aportar-hi noves informacions.
b) Què vol dir exactament que els autors dels articles són "voluntaris"? Què creus que mou aquests voluntaris a fer aquesta feina?
  • Doncs que les persones que hi fan aportacións, desideixen pel seu propi peu la informació que hi volen incloure i ho fan perquè els hi agrada.  
  • Doncs les ganes de mostrar els seus coneixements  i fer possible que la resta de la gent pugui aprendre'n.
c) Creus que un treball pel qual no es cobra és necessàriament pitjor que un pel qual sí que es cobra?
  • A veure, nosaltres preferim treballar per cobrar, però si que es veritat que si tu fas la feina que t'agrada no et molesta tant no cobrar.
4. En el següent enllaç hi tens una notícia en què se'ns parla de la Viquipèdia en català. Podries fer una valoració d'aquesta informació?
  • Nosaltres creiem que aquesta idea de que hi hagin mes de 250.000 articles en català està molt bé ja que així fem més gran i important la llengua catalana. Nosaltres no faríem cap aportació perquè no tenim temps ni coneixement suficients com per fer-ho ,encara, però ens agrada molt la gent participativa amb ganes d' ensenyar al món els seus coneixements i ajudar a que altres els puguin aprendre, en definitiva aportar un grà de sorra a aquesta gran enciclopèdia, la viquipèdia.  

 5. Entra en el següent enllaç i digues per què han vedat l'ús de la Viquipèdia a la Universitat de Middlebury (EUA).
  • Doncs nosaltres pensem que l'han vedat perquè els alumnes feien servir com a escusa dels seus errors en els treballs escolars, la mala informació que podia aportar la viquipèdia a causa de que estigui construida per gent qualsevol.
6. En aquest últim enllaç hi trobaràs un bloc. Digues què en penses?
  • Creiem que esta molt bé que es faci alguna cosa per saber qui és la persona que publica una cosa a la viquipèdia, perquè així si aquesta persona fa alguna cosa malament dins de les pàgines de la viquipèdia o algun canvi a un escrit es pot saber de qui prové aquella informació.
7. Saps què és el que es veu a la fotografia d'aquesta entrada?
  • Un dibuix esquemàtic d'un ull, que fa una mirada crítica.

viernes, 17 de septiembre de 2010

Presentació:

Hola a tothom, som l'Ariadna i la Júlia i aquest és el nostre blog. Ja ens anirem veient per aquí, i publicarem novetats. :)